Παρασκευή 1 Σεπτεμβρίου 2017

«Τηλεοπτικού πάνελ» συνέχεια…και ένα αποτυχημένο πραξικόπημα…





Σε προηγούμενο άρθρο είχαμε αναφερθεί σε μία «τηλεοπτική εκπομπή» που είχαμε δημιουργήσει σατιρίζοντας την επικαιρότητα της τότε εποχής στην κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Ύδρας, Σπετσών και Αιγίνης στην περιοχή Τούρλος Βαγίας στην Αίγινα. Όπως σε όλες τις «πολιτισμένες» συζητήσεις έτσι και σε αυτήν υπήρξε ένταση , νευρά και ο καθένας μίλαγε όποτε ήθελε χωρίς να ενδιαφέρεται να ακούσει την γνώμη του άλλου. Το αποτέλεσμα ήταν το σκετσάκι να κλείσει με χειροδικίες ( ψεύτικες-και μερικές αληθινές) τις περισσότερες έφαγε εκείνος που τελικά άντεχε περισσότερο, δηλαδή ο Αρσένιος.


Σε μια κατασκήνωση όλα τα πρόσωπα έχουν σημαντικό ρόλο και δίνουν τον δικό τους τόνο διάθεσης για μια όμορφη κατασκηνωτική περίοδο. Την κυριότερη καθοδήγηση όμως έχουν τα στελέχη του Αρχηγείου και κυρίως ο Αρχηγός. Αποφασίσαμε λοιπόν ύστερα από βαθιά ώριμη σκέψη να ανατρέψουμε τον Αρχηγό και να ορίσουμε άλλον που θα συμφωνήσει και θα εφαρμόσει τα δίκαια αιτήματα μας που ήταν: 1) Θα ξυπνάμε μετά τις 10:00  το πρωί. 2) Θα τρώμε το πρωινό στο κρεβάτι. 3) Θα καταργήσουμε τις εργασίες καθαριότητας και τις επιθεωρήσεις και 4) δεν θα εφαρμόζουμε το μεσημεριανό σιωπητήριο.

Ένα μεσημέρι λοιπόν οι «συνωμότες» μετά το μεσημεριανό φαγητό στην τραπεζαρία συγκεντρωθήκαμε σε ένα τραπέζι και στην αρχή ξεκινήσαμε τα συνθήματα, τα τραγούδια, τα αιτήματα, βρήκαμε τον αντικαταστάτη του Αρχηγού-τον Αρσένιο-και ξεκινήσαμε. Το «κίνημα» μας απέτυχε ο Αρχηγός είχε την λαϊκή κατασκηνωτική αποδοχή.

Όπως καταλαβαίνετε όλα τα παραπάνω ήταν ένα σκηνοθετημένο αστείο των στελεχών της κατασκήνωσης ένα είδος ψυχαγωγίας με άφθονο γέλιο, αστεία και πειράγματα που έδινε μια όμορφη νότα στις κατασκηνωτικές μας στιγμές. Εξάλλου είχαμε τον καλύτερο Αρχηγό τον Γιώργο Μπήτρο που η παρουσία του ήταν συγκλονιστική και μοναδική.

Από το 1986 μέχρι και το 2002 είχα την τύχη να διακονήσω την κατασκήνωση της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στο Καπανδρίτι Αττικής και να την αγαπήσω, γνωρίζοντας εξαιρετικούς ανθρώπους. Είμαι επίσης τυχερός που γνώρισα και την κατασκήνωση της Μητροπόλεως Ύδρας και τα εξαιρετικά στελέχη όπως τον Αμφιλόχιο, τον Ιερόθεο, τον Αναστάσιο, τον Αρσένιο, τον Γιώργο και τόσους άλλους. Και βέβαια τον εμβληματικό αρχηγό Γιώργο Μπήτρο…




Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου