Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2014

Φίλε, έφυγε ο Λουκάνικος


 

Λουκάνικος, ο πανέμορφος σκυλάκος που έγινε... η μορφή της πλατείας Συντάγματος, που ήταν μέσα σ’ όλα, ακόμη και στα άγρια επεισόδια, δεν υπάρχει πια.
Ο "Λουκάνικος" όπως τον μάθαμε όλοι ή "Θοδωρος" όπως τον είχε "βαφτίσει" ο άνθρωπος που πριν χρόνια τον είχε βρει να περιφέρεται στους δρόμους του κέντρου της Αθήνας έγινε... πρόσωπο παγκόσμιας φήμης.
Η παρουσία του στις διαδηλώσεις "ανάγκασε" μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία όπως το CNN, το BBC και το Al Jazeera να ασχοληθούν μαζί του, ενώ το περιοδικό TIME τον συμπεριέλαβε στις 100 προσωπικότητες της χρονιάς για το 2011.







Ο Λουκάνικος ήταν... επαναστάτης. Μέσα στα χημικά, μέσα στις πορείες διαμαρτυρίας. Ανέχτηκε ακόμη και τις κλωτσιές κατά τη διάρκεια επεισοδίων από αστυνομικούς. Αλλά ήταν πάντα εκεί.

Μέχρι πριν δυο χρόνια, όταν η μασκότ της πλατείας Συντάγματος εξαφανίστηκε από τα στέκια του. Είχε γεράσει πια και η υγεία του είχε κλωνιστεί. Γύρισε δίπλα στον άνθρωπο που τον βρήκε κάποτε και τον φρόντισε. Και εκεί, στο "σπίτι" του, άφησε την τελευταία του πνοή.







Ο κτηνίατρος που τον παρακολουθούσε είπε πως η υγεία του είχε επιβαρυνθεί ήταν αρκετά επιβαρυμένη, κυρίως λόγω των χημικών και των δακρυγόνων που είχε εισπνεύσει τα τελευταία χρόνια.






Ο άνθρωπος που τον πρόσεχε, σύμφωνα με την Αυγή, περιέγραψε τις τελευταίες στιγμές του Λουκάνικου: «Ήταν ξαπλωμένος στον καναπέ και κοιμόταν, όταν ξαφνικά σταμάτησε να χτυπά η καρδιά του. Ο Θόδωρος, έφυγε».

Πηγή: Αυγή
Φωτογραφίες: Eurokinissi – ΑΠΕ/ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου