Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Τα «Μιαούλεια 2013» και το αίτημα του Μητροπολίτη Ύδρας

Από την Ι.Μητρόπολη Ύδρας
 
Με την ευκαιρία της εορτής των «Μιαούλειων 2013» αλλά και της ιεράς μνήμης των Αγίων 12 Αποστόλων, τών οκτώ Αγίων Προστατών και Εφόρων της νήσου Ύδρας, και των Αγίων Πάντων, ετελέσθη Αρχιερατική Θ. Λειτουργία την Κυριακή 30η Ιουνίου ε.έ εν τω Ιερώ Καθεδρικώ Ναώ προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου  ημών κ.κ Εφραίμ.
Εις το κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στους εορταζομένους Αγίους 12 Αποστόλους, στους Αγίους Πάντες, αλλά στην εορτή των οκτώ Αγίων εφόρων και προστατών που με το πέρασμά τους από την Ύδρα μας άφησαν μίαν και μοναδική παρακαταθήκη να αγωνιζόμαστε με πίστη στην δύναμη του Σταυρού όπως έκαμε ο Αρχιναύαρχος Ανδρέας Μιαούλης.
Διετύπωσε έντονα και πάλι το δίκαιον αίτημα να ευρίσκεται η καρδιά του Ανδρέα Μιαούλη τοποθετημένη κατά την διάρκειαν της Θ. Λειτουργίας εις το κέντρον του Ι. Καθεδρικού Ναού, διότι όπως τόνισε η λύκηθος η περιέχουσα την καρδίαν του Ανδρέα Μιαούλη ανήκει εις την Παναγίαν. Διεμήνυσε πως αυτό εάν του χρόνου δεν εφαρμοσθή, θα κινηθούν οι νόμιμες διαδικασίες δια την  επιστροφήν της λυκήθου στον Ι. Καθεδρικό  Ναό.

Μετά την Θ. Λειτουργία ετελέσθη Δοξολογία, προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου και παρόντων του εκπροσώπου της Κυβερνήσεως, Βουλευτών της περιφερείας, του Δημάρχου Ύδρας μετά των μελών του Δ.Σ, του Αρχηγού του Γ.Ε.Ν και των λοιπών επισήμων, και εν συνεχεία εψάλη η επιμνημόσυνος δέησις στην προτομή του Αρχιναυάρχου και η καθιερωμένη κατάθεσις στεφάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου