Πέμπτη 20 Ιουνίου 2013

Γενέθλια σήμερα για το Μουσείο της Ακρόπολης


Γενέθλια σήμερα για το Μουσείο της Ακρόπολης

Τα 4 χρόνια του γιορτάζει σήμερα το Μουσείο της Ακρόπολης και προσκαλεί τους επισκέπτες να ανακαλύψουν μαζί με τους Αρχαιολόγους-Φροντιστές τις ιστορίες των λίθων της ζωφόρου του Παρθενώνα τα τελευταία 300 χρόνια.
Τι σημαίνουν οι διάσπαρτες οπές στερέωσης στην παράσταση του ιππέα με το ατίθασο άλογο της δυτικής ζωφόρου; Πώς έγινε η αποκόλληση της παράστασης του λίθου ΙΙΙ της νότιας ζωφόρου από το συνεργείο του Έλγιν το 1803; Ποια ήταν τα στάδια λάξευσης του λίθου ΙΙ της βόρειας ζωφόρου;
Την ίδια μέρα, τέσσερις ειδικές οθόνες θα τοποθετηθούν στην Αίθουσα του Παρθενώνα, μία σε κάθε πλευρά της ζωφόρου, με τρισδιάστατες παραστάσεις των λίθων. Στην κατανόηση των αναπαραστάσεων των λίθων της ζωφόρου βοηθούν τα σχέδια και οι λιθογραφίες ξένων περιηγητών που προηγήθηκαν του βομβαρδισμού του Παρθενώνα το 1687 από τον Μοροζίνι, ενώ η επανασυγκόλληση σκόρπιων θραυσμάτων που βρέθηκαν οδηγούν σήμερα στην τρισδιάστατη αποκατάστασή τους με συνδυασμό πρωτοτύπων και εκμαγείων.


Ώρες παρουσιάσεων στα ελληνικά:
11 π.μ., 12 μεσημ., 1 μ.μ., 2 μ.μ., 5 μ.μ., 6 μ.μ., 7 μ.μ., 8 μ.μ., 9 μ.μ.
Ώρες παρουσιάσεων στα αγγλικά:
11:30 π.μ., 2:30 μ.μ., 6:30 μ.μ.
Ώρες παρουσιάσεων στα γαλλικά:
12:30 μ.μ.
Παράλληλα, ο διάλογος για την εφαρμογή της τρισδιάστατης μεθόδου αντιγραφής για τη δημιουργία της γλυπτικής τέχνης θα συνεχίζεται στο καθημερινό Εργαστήρι Τεχνών, το οποίο την συγκεκριμένη ημέρα θα πραγματοποιηθεί τις εξής ώρες: 11 π.μ., 12 μεσημ., 6 μ.μ. (στα ελληνικά) και 12:30 μ.μ. (στα αγγλικά).
Το βράδυ, στις 9 μ.μ., η Φιλαρμονική Ορχήστρα Πνευστών του Δήμου Αθηναίων θα πλαισιώσει μουσικά την περιήγηση των επισκεπτών στον προαύλιο χώρο, προτείνοντας ένα μουσικό ταξίδι σε γνωστές και αγαπημένες μελωδίες από το παγκόσμιο ρεπερτόριο για μπάντα.
Παράλληλα, το Μουσείο θα ξεκινήσει στα πωλητήριά του τη διάθεση δύο επετειακών αντιγράφων γλυπτών, την κεφαλή του Ποσειδώνα και της Άρτεμης από την ανατολική ζωφόρο του Παρθενώνα. Οι εκθεσιακοί χώροι του Μουσείου θα παραμείνουν ανοιχτοί από τις 8 το πρωί έως τα μεσάνυχτα, με μειωμένη (3 ευρώ) για όλους. Τις ίδιες ώρες θα είναι ανοιχτό και το εστιατόριο.

Read more: http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου