Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

Ο Γιάννης Αντετοκούμπο πανηγυρίζει την είσοδό του στο ΝΒΑ κάνοντας το Σταυρό του και ανεμίζοντας την Ελληνική Σημαία


Την υψηλότερη θέση που έχει καταλάβει ποτέ Έλληνας μπασκετμπολίστας πέτυχε ο Γιάννης Αντετοκούμπο στο ντραφτ του NBA που πραγματοποιήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής (ώρα Ελλάδας).
Ο 18χρονος πρώην παίκτης του Φιλαθλητικού επιλέχθηκε στο νούμερο 15 από τους Μιλγουόκι Μπακς, ενώ μέχρι χτες η καλύτερη θέση που είχαν καταλάβει Έλληνες ήταν η 23η, την οποία το 1996 είχε πήρε ο Ευθύμης Ρεντζιάς και το 2008 ο Κώστας Κουφός.
«Δε μπορώ να περιγράψω πόσο ενθουσιασμένος αισθάνομαι να έχω επιλεγεί στον πρώτο γύρο απ' τους Μπακς! Είναι ένα όνειρο που έγινε πραγματικότητα», δήλωσε λίγο αργότερα στους εκπροσώπους των ΜΜΕ ο Γιάννης Αντετοκούμπο, ενώ πρόσθεσε: «Δε φοβάμαι! Θα δώσω τα πάντα στο παρκέ και θα αποδείξω στους Μπακς πως έκαναν τη σωστή επιλογή!».

Απ' την πλευρά του, ο γενικός διευθυντής της ομάδας, Τζον Χάμοντ, σχολίασε για την επιλογή του στο Νο 15: «Πιστεύω πως διαθέτει το ταλέντο να γίνει All Star! Πραγματικά το πιστεύω πως μπορεί. Θέλει να γίνει μεγάλος. Στην επίθεση μπορούμε να βρούμε έναν τρόπο να τον έχουν στο παρκέ αμέσως». Ο Γιάννης Αντετοκούμπο, γεννημένος το Δεκέμβρη του 1994, έχει στα 18 του ύψος 2,06 μ. και μπορεί να αγωνιστεί τόσο ως γκαρντ, όσο και ως φόργουορντ. Γεννήθηκε στην Αθήνα, από Νιγηριανούς γονείς, χωρίς όμως μέχρι τις 9 Μάη του τρέχοντος έτους να έχει καμία από τις δύο υπηκοότητες. Τελικώς και μετά από πιέσεις της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης, ώστε να ενταχθεί στην Εθνική Νέων, πήρε την ελληνική υπηκοότητα.
Το όνομά του έγινε ιδιαίτερα γνωστό, φέτος, καθώς από την αρχή της χρονιάς, πλήθος κυνηγών ταλέντων από όλο τον κόσμο, συνέρρεε στο κλειστό του Ζωγράφου, για να δει τον πλέιμεϊκερ με τα τρομερά προσόντα. Τα τελευταία 2 χρόνια ο Αντετοκούμπο έχει ψηλώσει 15 πόντους, φθάνοντας στα 2,06 μέτρα, έχει άνοιγμα χεριών - που συνήθως είναι όσο και το ύψος - 2.21 μ (!), παλάμη 26 εκατοστών και φοράει παπούτσι νούμερο 50.
Με τη βοήθεια και του Αντετοκούμπο, ο Φιλαθλητικός φέτος έφτασε μέχρι την 3η θέση της Α2 και έχασε την άνοδο στο νήμα. Τα ΜΜΕ άρχισαν να ασχολούνται επισταμένως μαζί του, όταν πια στα μέσα της χρονιάς, ο νεαρός συμφώνησε με τη Σαραγόσα να συνεχίσει την καριέρα του στην ισπανική ομάδα, κάτι βέβαια που πια φαίνεται πως δεν θα συμβεί. Κι αυτό καθώς οι Μιλγουόκι Μπακς είναι έτοιμοι να πληρώσουν και τη ρήτρα αποδέσμευσης στους Ισπανούς, ώστε να έχουν το νεαρό Έλληνα από φέτος μαζί τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου