Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΣΕΡΑΦΕΙΜ: ΟΔΥΝΗΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΘΡΗΣΚΕΙΑΚΕΣ "ΣΥΝΘΕΣΕΙΣ" ΟΙ ΑΠΑΓΩΓΕΣ ΤΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ


1Λάβρος αυτή τη φορά κατά του ΣΥΡΙΖΑ ο Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Σεραφείμ, σε σημείο μάλιστα να αναρωτιέται "για ποιούς λόγους χρηματοδότησε το Ίδρυμα του γνωστού διατάκτου του Σιωνιστικού συστήματος κ. Σόρος το ταξίδι του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ;" Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων σε επιστολή -απάντηση προς την εφημερίδα "Η Εποχή" και  την ιστοσελίδα "Αντίφωνο"

Επίσης κάνει λογο για τους διαθρησκειακούς διαλόγους λέγοντας πως ο «νέος λαός» που ευαγγελίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι άμεικτος μείξη που εγγίζει τα όρια της τερατογενέσεως.

Ολόκληρη η απάντηση έχει ως εξής: 
᾿Εν Πειραιεί τη 23η Απριλίου 2013


Προς τον

Ελλογιμώτατο Κύριο

Γεώργιο Λιερό

Αρθρογράφο Εφημερίδος «Η ΕΠΟΧΗ»

Ελλογιμώτατε κ. Λιερέ,


Ανέγνωσα μετά πολλού ενδιαφέροντος την ευπρεπεστάτη κριτική Σας σε ιδική μου αναφορά στο από 10.3.2013 δημοσίευμά Σας με τίτλο: «Κράτος, Εκκλησία Κλήρος και Αριστερά» και ειλικρινώς διακρίβωσα ότι έχετε αξιόλογες θέσεις αν και προσωπικώς διαφωνώ με αυτές.

Οφείλω χάριν της αληθείας να Σας διαβεβαιώσω ότι ουδεμία σκοπιμότης ή δόλος υπήρξε στην αντιγραφή της επιμάχου παραγράφου του άρθρου Σας, δυστυχώς εμφιλοχώρησε το ανθρώπινο σφάλμα. Όμως ουδεμία αλλοίωσι υπήρξε κατά την γνώμη μου στο πνεύμα του κειμένου Σας διότι αυτό το οποίο εισηγήσθε γράφοντας σε μία εφημερίδα της Ανανεωτικής Αριστεράς που πρόσκειται στον ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι ότι ο διαπολιτισμικός και διαθρησκειακός διάλογος μουσουλμάνων μεταναστών και Ορθοδόξων Ελλήνων θα μπορούσε να δώση πολύ ενδιαφέρουσες πολιτισμικές συνθέσεις «τα στοιχεία για ένα νέο λαό από ντόπιους και μετανάστες». Διερωτώμαι σε τι διαφέρει αυτό που γράφετε από αυτό που εκ παραδρομής αντεγράφη και εσχολιάσθη;

Στο κείμενο που ψέγετε δεν ανεφέρθην στο «οποίες» ή «οποίοι» αλλά στις «πολύ ενδιαφέρουσες πολιτισμικές συνθέσεις» στις οποίες περιλαμβάνεται ασφαλώς η σαρία, η μπούργκα και ο «τετιμημένος στύλος» του Ισλάμ το Τζιχάντ και ότι ο «νέος λαός» που ευαγγελίζεσθε και εσείς και κατ’ επέκταση ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ είναι άμεικτος μείξη που εγγίζει τα όρια της τερατογενέσεως και που ασφαλώς προκύπτει από αγνοια του τι πράγματι είναι το Ισλάμ διότι οι ευγενείς αναφορές Σας στον Αβικέννα, τον Αβερόη και τον Ρούμι δυστυχώς αγνοούν τα σχετικά κελεύσματα του Κορανίου (Κεφ. 8,17 - 8,40 - 47,4 - 8,68 - 8,70, 5,56 - 4,143 - 5,17 - 5,19 - 9,29 - 22,44 - 4,38 - 4,12 - 4,3 - 4,28 - 39,49 - 70,30 - 112,3 - 4,169 - 19,36 - 20,39 - 5,75 - 9,31 - 10,69 - 21,30 - 23,93 - 25,2 - 43,58 - 72,3) διά των οποίων θεμελιώνεται το μίσος των μουσουλμάνων κατά του Χριστιανισμού και η σφαγή των «απίστων» διαχρονικώς.

Επομένως η πρόθεσι Σας στερείται ελλόγου δυναμικής και βέβαια απάντηση άμεση Σας δίδει η Μουσουλμανική κοινότητα του Βελγίου της οποίας 2 μέλη εξελέγησαν στο Δημοτικό Συμβούλιο του Άντερλεχτ και πρώτη πρότασι τους ήταν η κατάργησι του εορτασμού χριστιανικών εορτών στα όρια του Δήμου και η επιβοή της «Σαρίας», ένας εκ των δύο εκλεκτών της Μουσουλμανικής Κοινότητος του Βελγίου ο Μπελ Ελ Κασέμ είναι ο ιδρυτής της ομάδος «Σαρία για το Βέλγιο» που συνελήφθη στις 16 Απριλίου γιατί δήλωσε ότι «η μάχη για την ανατροπή της Χριστιανικής Δύσης συγκεντρώνει ήδη πανστρατιά».

Το Δίκτυο του που απαρτίζεται από άλλους 60 φανατικούς Ισλαμιστές διεκήρυξε ότι διεξάγεται ένας παγκόσμιος άτυπος πόλεμος κατά της Δύσης και καλούνται «οι απανταχού μάρτυρες του Ισλάμ να πάρουν μέρος σε αυτό». Την απάντηση Σας την δίδει ακόμη με πολύ τραγικό τρόπο η πρόσφατος βομβιστική εγκληματική ενέργεια των δύο νεαρών Τσετσένων Μουσουλμάνων στην Βοστώνη των ΗΠΑ που ήταν υπότροφοι της Αμερικανικής Κυβέρνησης στην πανεπιστημιούπολη της Βοστώνης και δυστυχώς με άφατη οδύνη την απάντηση Σας δίνει η εγκληματική απαγωγή του ελληνομαθούς Σεβ. Μητροπολίτου Χαλεπίου κ.κ. Παύλου και του Συροιακωβίτου «Επισκόπου»Γρηγόριου Yohanna Ibrahim συνοδευόντων ανθρωπιστική αποστολή και η κακουργηματική δολοφονία του Διακόνου του και του οδηγού Του από φαναντικούς Μουσουλμάνους Τσετσένους Τζιχαντιστές, τους «δημοκράτες» Σουνίτες Μουσουλμάνους της Αραβικής Άνοιξης στην Συρία, που υποθάλπουν και στηρίζουν γραφίδες σαν την δική Σας και κόμματα σαν το ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ καθώς και το εγκληματικό ΝΑΤΟ, που το πατρωνάρουν οι γνωστοί μεγαλοτραπεζίτες των ΗΠΑ γεγονός πλέον πασίδηλο αφού στην τρέχουσα συνδιάσκεψη του ΝΑΤΟ μετέχει και ο εγκάθετος Μουσουλμάνος ηγέτης της δήθεν αντιπολιτεύσεως στην Συρία και ιθύνων νούς των δολοφόνων απαγωγέων.

Κατόπιν αυτών ανακύπτει ένα ουσιώδες ερώτημα για ποιούς λόγους χρηματοδότησε το Ίδρυμα του γνωστού διατάκτου του Σιωνιστικού συστήματος κ. Σόρος το ταξίδι του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ;

Όσον αφορά στην συνηγορία Σας για την μισθοδοσία του Ορθοδόξου Κλήρου στην Ελλάδα αυτή τίθεται σε απολύτως εσφαλμένη βάση και υποδηλώνει ελπίζω αθέλητη άγνοια της ιστορικής πραγματικότητος γιατί δεν είναι η μισθοδοσία χαριστική πράξι ή έστω χορηγία σε σημαντικό δημόσιο θεσμό, ούτε όπως γράφετε η «χρηματοδότηση της Ορθόδοξης Εκκλησίας από την Πολιτεία δεν είναι λιγότερο θεμιτή από την χρηματοδότηση του Φεστιβάλ Αθηνών, του Μεγάρου Μουσικής, των πολιτικών κομμάτων» αλλά είναι υποχρέωσι έννομος της Πολιτείας για το 96% της Εκκλησιαστικής περιουσίας που από το 1833 έως σήμερα έχει κατά καιρούς διαρπαγεί.

Ερχόμενος στην στήριξη των θέσεων Σας από τον ελλογιμώτατο κ. Β. Ξυδιά που ανηρτήθη στις 11.4.2013 στην ιστοσελίδα ΑΝΤΙΦΩΝΟ με τίτλο: «Τι χρωστά η Εκκλησία στον Γιώργο Λιερό εκτός απ’ τους μισθούς των κληρικών;» έχω να σημειώσω ότι ο κ. Ξυδιάς με το κείμενό του δικαίωσε πλήρως το επώνυμό του. Οι ύβρεις και τα όσα ανεπέρειστα μου προσάπτει αποδεικνύουν πλήρως τον ψυχισμό του και βέβαια ως θεολόγο τον καθιστούν υπόλογο ενώπιον του Δικαιοκρίτου. Ο τρόπος με τον οποίο επιχειρεί να με εκμηδενίση είναι απόλυτα ενδεικτικός των ανωτέρω διότι ενώ δεν τα «ξέρει» ή δεν τα «θυμάται καλά» ή δεν είναι «βέβαιος» καταφέρεται δημόσια εναντίον ενός συνανθρώπου του. Θαυμάστε λοιπόν νέα εκδοχή ήθους !

Ευχόμενος καλό Πάσχα διατελώ μετ’ ειλικρινών ευχών,

Ο ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου