Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Αυτόφορο για τους βασανιστές ζώων

Αυτόφωρο για τους βασανιστές ζώων ζητά ο Άρειος Πάγος
Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου και πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων Ελλάδος Ρούσσος-Εμμανουήλ Παπαδάκης τονίζει τις σοβαρές ποινικές κυρώσεις που προβλέπονται για βασανισμό, κακοποίηση, κακή και βάναυση μεταχείριση οποιουδήποτε είδους ζώου, καθώς και οποιαδήποτε πράξη βίας κατ' αυτού, όπως ιδίως η δηλητηρίαση, το κρέμασμα, ο πνιγμός, το κάψιμο, η σύνθλιψη και ο ακρωτηριασμός.

«Μείζονος σημασίας θέμα, καθίσταται και η αναφορά στην αστυνομική αρχή ότι πρόκειται για αυτεπαγγέλτως διωκόμενο έγκλημα για το οποίο δεν προσαπαιτείται η καταβολή του παραβόλου των 100 ευρώ, ως ισχύει για τα κατ' έγκληση διωκόμενα εγκλήματα, αλλά και η τήρηση της αυτοφώρου διαδικασίας, κρίνεται αναγκαία για τον κολασμό του εγκλήματος αυτού που έχει βαρύνουσα εγκληματική απαξία» σημειώνεται στην εγκύκλιο του κ. Παπαδάκη.

Η εγκύκλιος αυτή όπως δήλωσε η κ. Νατάσσα Μπομπολάκη, «είναι το πρακτικό αποτέλεσμα της Ημερίδας που κάναμε ως Πανελλαδική Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία με την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου στις 16 Φεβρουαρίου. Αναφέρεται στο τι πρέπει να κάνει η αστυνομία και η εισαγγελία στις κακοποιήσεις ζώων, για να μην αυθαιρετούν οι παραπάνω αρχές».


Read more: http://www.newsbomb

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου