Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΑΓΙΟΣ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΣ: ΤΑ ΟΣΤΑ ΤΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

.Έχουμε συνηθίσει να ταυτίζουμε την σημερινή ημέρα με τη "γιορτή των ερωτευμένων" και λίγα γνωρίζουμε για τον βίο του συγκεκριμένου καθολικού Αγίου Βαλεντίνου , του οποίου μάλιστα τα οστά βρίσκονται στην Ελλάδα!

Στον Καθεδρικό Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου, στη Μυτιλήνη, μεταφέρθηκαν τα λείψανα του Αγίου Βαλεντίνου των καθολικών, όπου και πραγματοποιήθηκε Θεία λειτουργία, χωροστατούντος του Αρχιεπίσκοπου Νάξου-Τήνου-Άνδρου-Μυκόνου και Μητροπολίτη παντός Αιγαίου Νικολάου.

Την Πέμπτη αντίστοιχες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Νικολάου των Καθολικών στη Χίο.

Σύμφωνα με το lesvosreport.gr, τα Λείψανα του Αγίου, προστάτη των ερωτευμένων, φυλάσσονταν για δύο ολόκληρους αιώνες στον Καθολικό ναό στην οδό Ερμού και το 1990 μεταφέρθηκαν στην Αθήνα.

Το 2009 πραγματοποιήθηκε η αποτίμηση τμήματος των λειψάνων από τον αρχιεπίσκοπο των Καθολικών των Αθηνών κ. Νικόλαο προκειμένου να τα επαναφέρει στη Μυτιλήνη και από τότε φυλάσσονται στη Χίο. Η ολοκλήρωση των εργασιών επισκευής του Καθολικού Ναού στη Μυτιλήνη ανοίγει το δόμο για την οριστική επιστροφή των Λειψάνων.

Ο κκ Νικόλαος δήλωσε στην ΕΡΑ ΑΙΓΑΙΟΥ ''του χρόνου και όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στον Ενοριακό Ναό της Μεταστάσεως της Θεοτόκου στη Μυτιλήνη τα Λείψανα θα επιστρέψουν ορίστηκα εκεί, όπου και βρίσκονταν μέχρι το 1990''.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου