Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Εγκαίνια των νέων κατασκηνώσεων της Μητροπόλεως Πειραιώς…



Μέσα σε ατμόσφαιρα χαράς και ελπίδας πραγματοποιήθηκαν, στις 21 Ιουνίου του 1992, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Καλλίνικο τα εγκαίνια των νέων κατασκηνωτικών εγκαταστάσεων της Ιεράς Μητροπόλεως Πειραιώς στην Παιανία Αττικής, μπροστά σε πλήθος κόσμου που είχε έρθει για το σκοπό αυτό από τον Πειραιά. Πάνω σε έναν λόφο που δεσπόζει της περιοχής, με πανοραμική θέα και τέλεια γαλήνη, «εκπληρώθηκε το όνειρο»! Ένα «όνειρο» προσφοράς στα νιάτα της εποχής μας.



Μέσα σε άφαγες εγκαταστάσεις, φτιαγμένες με γούστο και μεράκι, θα φιλοξενούνται από το φετινό καλοκαίρι πέντε κατασκηνωτικές περίοδοι θηλέων. Ο χώρος ονομάστηκε, «Πειραϊκό χωρίο» και η κατασκήνωση «Ουρανούπολη, σε αντιδιαστολή με την «Χριστιανούπολη», τις κατασκηνώσεις των αρρένων που φιλοξενούνται στις εγκαταστάσεις της Ι. Μονής Παναγία η Χρυσοπηγή στο Καπανδρίτη Αττικής. Κατά την διάρκεια του Αγιασμού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πειραιώς κ. Καλλίνικος σε εμπνευσμένο λόγο του, παρουσίασε την ιστορική πορεία του όλου έργου, αναφέρθηκε στα τεράστια οικονομικά προβλήματα που υπήρχαν και συνεχίζουν να υπάρχουν, καθώς και στην συγκινητική συμπαράσταση που έδειξε ο λαός «στο να στηθεί το θαύμα» όπως χαρακτηριστικά είπε.

Συγκινημένος από την ολοκλήρωση του μεγάλου έργου ο Σεβασμιώτατος ευχαρίστησε τους επώνυμους και ανώνυμους συνεργάτες και βοηθούς στο γιγάντιο «θαύμα». Οι επισκέπτες έμειναν έκθαμβοι μπροστά στην ομορφιά και τη λειτουργικότητα των κτιρίων και εξέφρασαν το θαυμασμό τους για την εξαιρετική συνολική εμφάνιση που παρουσιάζει το «πειραϊκό χωρίο», καρπός πολλών κόπων και θυσιών.

 
Άλλο ένα μεγάλο έργο από την Μητρόπολη Πειραιώς στην υπηρεσία των νεανικών δραστηριοτήτων και στην πνευματική καλλιέργεια των νέων ανθρώπων.

Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου