Τρίτη 15 Αυγούστου 2017

Μήνυμα Ιερώνυμου: Αυτός ο λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος


Αν μπορούσαμε να δούμε την γενικότερη εικόνα, θα βλέπαμε ακριβώς αυτό, επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος - Παυλόπουλος: Το Έθνος των Ελλήνων έχει άρρηκτους δεσμούς με την Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία

Ο ελληνικός λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος, επισήμανε στο μήνυμά του για τον Δεκαπενταύγουστο ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Έδωσε έτσι προς πάσα κατεύθυνση και ιδίως προς την πλευρά του προέδρου της Βουλής Νίκου Βούτση ξεκάθαρη απάντηση για όσα ειπώθηκαν το προηγούμενο διάστημα για τα περί σχέσης των Ελλήνων με την Εκκλησία και την Ορθοδοξία.
 «Ο ελληνικός λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος. Αν κάποιος μπορούσε να δει από ψηλά τη γενικότερη εικόνα, όχι μόνο τη σημερινή, αλλά όλων των εποχών, θα έβλεπε τους Έλληνες απανταχού να προστρέχουν σε κάθε εκκλησία, σε κάθε παρεκκλήσι, σε χωριά και βουνά, να προσκυνήσουν την Παναγία», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος από τον Ι.Ν. της "Μεγάλης" Παναγίας Θηβών, όπου προεξήρχε πολυαρχιερατικού συλλείτουργου. Επισήμανε, μάλιστα, ότι αυτό αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη πως «αυτός ο λαός υπήρξε και θα υπάρξει πάντοτε Ορθόδοξος».


Υπενθυμίζεται πως πριν από λίγο διάστημα, ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης είχε δηλώσει πως «είμαστε από τους πιο ομογενοποιημένους θρησκευτικά. Δεν είμαστε λαός ορθόδοξος. Η θρησκευτική συνείδηση είναι για κάθε άνθρωπο κάτι ιδιαίτερο. Είμαστε σύγχρονο κράτος δεν είμαστε ταλιμπάν της Ορθοδοξίας».

Στην πανηγυρική Θεία Λειτουργία, 150 χρόνια από την ίδρυση και τα εγκαίνια του ναού της "Μεγάλης" Παναγίας, συλλειτούργησαν οι μητροπολίτες Ναυπάκτου Ιερόθεος, Χαλκίδος Χρυσόστομος, Ιλίου Αθηναγόρας, Κυδωνίων Αθηναγόρας, Σουηδίας Κλεόπας, Καρπενησίου Γεώργιος, και οι επίσκοποι Ανδίδων Χριστοφόρος και Μεθώνης Κλήμης.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο μητροπολίτης Ιλίου Αθηναγόρας, ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα 50 χρόνια ιεροσύνης που συμπληρώνει ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Ελλάδος, αλλά και στην Κοίμηση της Παναγίας, η οποία δεν είναι ένα απλό γεγονός στην ανθρώπινη ιστορία.

Ακολούθησε δοξολογία παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου, ο οποίος έλαβε από τον μητροπολίτη Θηβών Γεώργιο το ανώτατο παράσημο της Μητροπόλεως.
Ο κύριος Παυλόπουλος κατά τον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε εμμέσως στο ζήτημα επισημαίνοντας πως «γνωρίζουμε όλοι, ιδίως σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς, ότι το Έθνος των Ελλήνων έχει άρρηκτους δεσμούς με την Χριστιανοσύνη και την Ορθοδοξία» και σε άλλο σημείο πως «η Ιστορία διδάσκει ότι σε δύσκολους χρόνους τούτο το Κράτος είχε την συμπαράσταση της Εκκλησίας. Και σήμερα ακόμα, σ’αυτούς τους δύσκολους καιρούς, μιας Κοινωνίας που χειμάζεται, ενός Λαού που δοκιμάζεται, η συμβολή της Εκκλησίας είναι καθοριστική».

Πηγή: Πρώτο Θέμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου