Τετάρτη 23 Αυγούστου 2017

Τα Πειραϊκά Νειάτα απαντούν, Ναι… Εσύ;




Όταν το καλοκαίρι πλησίαζε στο τέλος του, το Γραφείο Νεότητας της Μητροπόλεως Πειραιώς, υπό την καθοδήγηση του π. Ιγνάτιου Γεωργακόπουλου ( σημερινού Μητροπολίτη Δημητριάδος) ξεκινούσε την προετοιμασία για την νέα Ιεραποστολική χρονιά. Ξεκινούσε μια ενημέρωση για τις νεανικές δραστηριότητες της Μητροπόλεως και των Ενοριών.





Τα στελέχη της Μητροπόλεως ξεχυνόντουσαν στους δρόμους με αφίσες και συνθήματα για να ενημερώσουν τους Πειραιώτες για τις δραστηριότητες που προσέφερε η Τοπική Εκκλησία στους νέους και στις νέες. Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 ένα σύνθημα κυριαρχούσε, τα Πειραϊκά Νειάτα απαντούν, Ναι… Εσύ; Και καλούσε σε έναν κοινό μοναδικό τρόπο ζωής γεμάτο αγάπη και συντροφικότητα.




Πόσα βράδια με ένα παλιό αυτοκίνητο που κουβαλούσε τα υλικά, με τις  παρέες που ανηφόριζαν τα σοκάκια της Καστέλας, με χαμόγελα και τραγούδια για την αφισοκόλληση, ένα μελίσσι νέων ανθρώπων καλούσε και άλλους στο πανηγύρι της κοινής ζωής, στη γιορτή της αγάπης που μόνο ενωμένοι μπορούσαμε να ζήσουμε και το ζούσαμε εκεί στον Πειραιά.



Και η ενορία του Αγίου Βασιλείου συμμετέχοντας στην εκστρατεία ενημέρωσης με έναν παλιό πολύγραφο έβγαζε τα ενημερωτικά της φυλλάδια και τα παιδιά τσούρμο-τσούρμο πιαναν τους δρόμους και τις γειτονιές για το μοίρασμα. Κάθε απόγευμα μετά την, μερικές φορές βασανιστική εκτύπωση, με τα μουτζουρωμένα χέρια από το μελάνι, κατηφορίζαμε την οδό Ζαννή και χωριζόμασταν σε ομάδες για την διανομή των φυλλαδίων, βάζοντας στοίχημα ποια ομάδα θα επιστρέψει πρώτη στο Πνευματικό Κέντρο. Στο Πνευματικό Κέντρο που πριν είχαμε μαζευτεί για να διπλώσουμε τα έντυπα και να μοιράσουμε τη δουλεία.

 


Ξέρω τα χρόνια πέρασαν και οι εποχές άλλαξαν. Η πρώτη μας νιότη δεν υπάρχει πια και νέες έννοιες κατατρέχουν τη ζωή και την σκέψη μας. Όμως πότε δεν σβήνει το κοινό μας βίωμα και η θέληση μας να αλλάξουμε τον εαυτό μας  και τον κόσμο.Τα Πειραϊκά Νειάτα απαντούν πάντα Ναι σε μια ζωή που θα κυριαρχεί μόνο η αγάπη και ο σεβασμός για τον άλλον που είναι η πηγή της ευτυχίας μας. Και εμείς πάντα θα παραμένουμε Πρωτοπόροι…


Κώστας Ζουρδός

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου