Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2016

Πανάγιος Τάφος: “Εγώ μπήκα πρώτος! Μύρο και περίεργα φαινόμενα”

 Πανάγιος Τάφος: “Εγώ μπήκα πρώτος! Μύρο και περίεργα φαινόμενα”
Ο Πέτρος Χολόφτης είναι συντηρητής. Ήταν ο πρώτος που μπήκε στο κουβούκλιο του Τάφου. Ως εκείνη την ώρα περιγράφει τον εαυτό του ως “όχι και τόσο θρήσκο”. Η εμπειρία του όμως το άλλαξε. Μιλάει με λυγμούς και περιγράφει συγκλονιστικές στιγμές από το άνοιγμα του Παναγίου Τάφου στα Ιεροσόλυμα.
Οι εργασίες, όπως λέει μιλώντας στην εφημερίδα Freddo ο Πέτρος Χολόφτης, δεν απαιτούσαν το άνοιγμα του Τάφου. Η απόφαση ήταν δική του. Φοβήθηκε ότι υλικά από τις εργασίες θα μπορούσαν να εισχωρήσουν και έτσι το άνοιγμα έγινε.
“Την πλάκα του 1550” λέει “ τη βρήκαμε σπασμένη. Κάτω από την πλάκα του 1810 βρήκαμε το 1/3 της πλάκας του 1550 και χώματα.” Όπως περιγράφει βρέθηκαν και νομίσματα, αλλά και δυο Σταυροί και δυο μενταγιόν που πιθανότατα είχαν αφήσει οι εργάτες εκείνης της εποχής.


Πηγή εφημερίδα Freddo
Τα όσα συγκλονιστικά περιγράφει όμως με ιδιαίτερη συγκίνηση είναι όσα ο ίδιος βίωσε. Σε ότι αφορά στην μυρωδιά την ευωδία που αναβλύζει ο Τάφος ο Πέτρος Χολόφτης αναφέρει χαρακτηριστικά ότι ο χώρος ολόκληρος έχει μια μυρωδιά από τα αρώματα που χρησιμοποιούν οι μοναχοί ωστόσο περιγράφει κάτι συγκλονιστικό:
“Η μυρωδιά αυτή ήταν το κάτι άλλο ( στον Τάφο). Κάτι μοναδικό που ίσως σας φανεί περίεργο ωστόσο οφείλω να να την παραθέσω. Πριν από καιρό στο σημείο του Τάφου στην τοιχοποιία από πίσω μέσα στον τοίχο και σε ύψος 2 μέτρα περίπου, βρήκα μια ξύλινη σφήνα περίπου 20 εκατοστά και μόλις την έβγαλα είχε μια πάρα πολύ ωραία μυρωδιά, μύριζε έτσι για τρεις μέρες περίπου. Ήταν εκεί μέσα περίπου 200 χρόνια. Κανονικά έπρεπε να βρωμούσε από τη σαπίλα. Και όμως ευωδίαζε.”
Πηγή εφημερίδα Freddo
Πηγή εφημερίδα Freddo
Μάλιστα όπως λέει παρατήρησε και ο ίδιος το ανεξήγητο φαινόμενο να μπλοκάρουν τα σύγχρονα μηχανήματα. “Δεν θα έλεγα” περιγράφει “ ότι υπήρχαν πολλά περίεργα φαινόμενα. Εκτός από μια κοπέλα τοπογράφο που σκανάριζε τον τάφο. Όταν ακουμπούσε το λαπ τοπ στην πλάκα το μηχάνημα κόλλαγε, ενώ όταν το έπαιρνε στα χέρια της αυτό λειτουργούσε κανονικά.”

 Πηγή:Εφημερίδα Freddo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου