Παρασκευή 2 Σεπτεμβρίου 2016

Αριστερή επιδειξιμανία της… διαφορετικότητας


 Αριστερή επιδειξιμανία της… διαφορετικότητας

 ΤΟΥ ΤΑΚΗ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗ

Πέρα από τις δεδομένες δυσκολίες της δημόσιας (κυρίως) εκπαίδευσης σε ό,τι αφορά το διδακτικό προσωπικό, τις αίθουσες διδασκαλίας και όλα αυτά τα πάγια προβλήματα τα οποία -αναμφίβολα- δεν δημιουργήθηκαν σήμερα, οι νέοι μας πλέον δεν παίρνουν απολύτως κανένα ερέθισμα όσον αφορά την οδηγική ασφάλεια/παιδεία.

Βέβαια, τα δημόσια σχολεία μας ποτέ δεν έδωσαν στα παιδιά μας αυτό το οποίο αύριο τα προετοιμάζει να γίνουν σκεπτόμενα και σεβαστικά μέλη της κοινωνίας των δρόμων. Δρόμοι στους οποίους θρηνούμε εκατοντάδες νέους κάθε χρόνο. Ποτέ η ελληνική εκπαίδευση δεν αναγνώρισε την αναγκαιότητα να ενταχθεί στο εκπαιδευτικό σύστημα η οδηγική-οδική συμπεριφορά, όχι μόνο ως μάθημα, αλλά ούτε ως απλή ενημέρωση. Αναγνώρισε -σωστά- τη μουσική, την οικιακή οικονομία, τη γυμναστική, τη χειροτεχνία, τα καλλιτεχνικά, τη θεατρολογία κ.ά., αλλά ποτέ την οδική συμπεριφορά.
Η αλήθεια είναι ότι με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Παιδείας (όπως αυτή διαμορφώθηκε πριν από περίπου έναν χρόνο) πίστεψα ότι κάτι μπορεί να αλλάξει. Για να είμαι ειλικρινής, όχι γιατί πίστεψα στους πολιτικούς που ηγούνται – σε καμία περίπτωση. Απλά αυτός ο έκδηλος ναρκισσισμός τους ότι «θα αλλάξουμε και θα εκσυγχρονίσουμε τα πάντα στο παλαιωμένο σύστημα» με έκανε να πιστέψω ότι ίσως κάτι γίνει.


Αυτός λοιπόν ο ναρκισσισμός της… αλλαγής, προς το παρόν, έχει εξαντληθεί στη μανία επίδειξης της δήθεν διαφορετικότητας. Ετσι, ο εκσυγχρονισμός των σχολείων έχει εστιαστεί στην απομάκρυνση των χριστιανικών συμβόλων από τις αίθουσες διδασκαλίας, στην κατάργηση των Θρησκευτικών ως υποχρεωτικού μαθήματος, της πρωινής προσευχής, του εκκλησιασμού κ.λπ. Μια ανούσια μανία επίδειξης του «εμείς οι αριστεροί διαφέρουμε από τους προηγούμενους τους συντηρητικούς». Αυτό, λοιπόν, χρειάζεται το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα; Να κατέβουν οι θρησκευτικές εικόνες, όταν η Ελλάδα θρηνεί τους νέους της στους δρόμους, με τα τροχαία να παραμένουν η Νο 1 αιτία θανάτου στις ηλικίες από 15 έως 29 ετών; Με την Ελλάδα να φιγουράρει στην τρίτη θέση ανάμεσα στους 28 της Ευρωπαϊκής Ενωσης; Και ευτυχώς που το 2004 και το 2007 μπήκαν στην Ενωση η Λιθουανία και η Ρουμανία αντίστοιχα και κατέλαβαν τις πρώτες δύο δραματικές θέσεις…
Κύριοι του υπουργείου Παιδείας, αφήστε την επιδειξιμανία της διαφορετικότητας (όπως εσείς την αντιλαμβάνεστε) και κάντε κάτι ουσιαστικό για τη νεολαία. Στην Ιστορία δεν θα μείνετε γιατί κατεβάσατε τις εικόνες…

Πηγή: www.newsauto.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου